Links
- http://nl.wikipedia.org/wiki/Jacob_van_Lennep Wikipedia artikel Jacob van Lennep
- http://stadsarchief.amsterdam.nl/ Stadsarchief Amsterdam
- Weblog Marita Mathijsen Marita Mathijsen is emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.
- Wikipedia pagina familie van Lennep
Het boek
In december 2007 is verschenen: Genealogie van de familie Van Lennep, samengesteld en geschreven door Henrick S. van Lennep.
Het formaat van het boek is 16 x 24 cm., het aantal pagina’s bedraagt 411, de stofomslag is in kleur.
Het boek is te bestellen bij:
Uitgeverij Verloren te Hilversum
info@verloren.nl
035-6859856
De prijs bedraagt afgehaald Euro 19,-.
De genealogie begint bij Gerrit van Lennep, die omstreeks 1500 in Arnhem werd geboren als natuurlijk kind van Werner van Lennep en Griete. Daarna volgen zeventien generaties van de familie van Lennep; in totaal 839 als Van Lennep geboren personen.
Ook de kinderen van de vrouwen die als van Lennep[- zijn geboren zijn uitvoerig opgenomen. Iedereen die een moeder heeft met de naam van Lennep kan nu makkelijk zijn plaats in de genealogie van Lennep vinden.
Vooral in de 19e en 20e eeuw hadden vele leden van de familie van Lennep naast hun beroep een groot aantal bijfuncties, zoals bestuurder van liefdadigheidsinstellingen, lid van Provinciale Staten, gemeenteraadslid, een functie bij het Hof of dijkgraaf van een polder. Deze functies zijn tevens vermeld.
De familiestructuur is uiterst ingewikkeld met de vele verschillende takken. Om een makkelijker inzicht te krijgen in de structuur zijn dertien schema’s opgenomen, waarvan de eerste twee op de website zijn te zien..
Na de inhoud en een inleiding begint het boek met de volgende algemene hoofdstukken.
De voorouders van Gerrit van Lennep bastaard, waarin zes generaties voorouders van Gerrit kort worden beschreven
In het boek zijn voorts 54 korte biografische schetsen en beschrijvingen van huizen etc. opgenomen. De titels van de eerste zes worden hieronder genoemd.
Het boek is geïllustreerd met 277 afbeeldingen van portretten, foto’s, huizen, kaarten en bijzondere voorwerpen, waarvan enkele in kleur.
Tenslotte wordt het boek afgesloten met indexen op:
en een overzicht van de koopkracht gulden/euro.
Voor aanvullingen en correcties zie het onderdeel “Correcties en aanvullingen” in het hoofdstuk Genealogie